Ariana Grande


Ariana Grande-Butera (Boca Raton, Flòrida, 26 de giugno 1993) ła xe na cantante e atora americana de orìxene itałiana[1].

Ariana Grande
(IT) Ariana Grande-Butera
Ariana Grande Grammys Red Carpet 2020.png
SitadinansaStati Unii de l'Amèrica
Nasimento26 de zugno 1993, Boca Raton
MorteCànbia el vałor in Wikidata
SpozàDalton Gomez (15 de majo 2021)
Łéngue parlaeinglexo
Perìodo atività2008 Cànbia el vałor in Wikidata –
Ocupasion
    • filantropo
    • cantautore
    • ator
    • produtor discogràfego
    • modeło
    • bałarin
    • dopiador
Educà aPine Crest School
Menbro deVictorious Cast (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Discografia
Àlbun9
ZènarePop
Teen Pop
Dance Pop
Contemporary R&B
Strumentovoxe, pianoforte
OciNoxa Cànbia el vałor in Wikidata

Ariana signature.png Cànbia el vałor in Wikidata
Sito ufisiałe
IMDB: nm3812858 Allocine: 491622 Rottentomatoes: celebrity/ariana_grande Allmovie: p710222 TCM: 12863718 Metacritic: person/ariana-grande TV.com: people/ariana-grande IBDB: 480685
Facebook place: arianagrande Twitter: ArianaGrande Instagram: arianagrande MySpace: arianagrande Youtube: UC9CoOnJkIBMdeijd9qYoT_g TikTok: arianagrande Souncloud: arianagrande Spotify: 66CXWjxzNUsdJxJ2JdwvnR iTunes: 412778295 Last fm: Ariana Grande Musicbrainz: f4fdbb4c-e4b7-47a0-b83b-d91bbfcfa387 Songkick: 4971683 Discogs: 3310737 Allmusic: mn0002264745

Inte el corso de ła so cariera, la ga publicà 9 àlbun[2][3] e la se ga axudicà on Grammy Award, on Brit Award, do Billboard Music Award e tri American Music Awards.[4] La xe nota al pùblego anca par i so ruołi inte łe sitcom de Nickelodeon Victorious e Sam & Cat.[5]

BiografiaCànbia

 
Ariana Grande inte el 2013

Ariana Grande la xe nasesta a Boca Raton, in Flòrida, el 26 de giugno 1993.[3][5][6]

Dal 2010 al 2013 la ga interpretà el ruoło de Cat Valentine inte ła sitcom Victorious.[5]

Inte el 2013, la ga publicà el so primo àlbun, intitołà Yours Truly.[2][3][6]

El 22 de majo 2017, poco dopo un so conserto a Manchester, se ga verifegà on atentato terorìstego, che el ga provocà 22 morti.[7][8]

Inte el setenbre 2020, la xe devegnesta la prima dona al mondo a sorpasar i 200 miłioni de follower so Instagram.[9][10]

DiscografiaCànbia

ÀlbunCànbia

  • 2013 – Yours Truly
  • 2014 – My Everything
  • 2016 – Dangerous Woman
  • 2017 – The Best
  • 2018 – Sweetener
  • 2019 – Thank U, Next
  • 2019 – K Bye for Now (SWT Live)
  • 2020 – Positions

Filmografia parsiałeCànbia

NotasionCànbia

  1. Ariana Grande so Donne Magazine.it
  2. 2,0 2,1 Ariana Grande - Discography so Allmusic
  3. 3,0 3,1 3,2 Ariana Grande so Discogs
  4. Ariana Grande - Awards so l'Internet Movie Database
  5. 5,0 5,1 5,2 Grande so l'Internet Movie Database
  6. 6,0 6,1 Ariana Grande - Biography so Allmusic
  7. Attentato a Manchester dopo il concerto di Ariana Grande so Fanpage.it
  8. Ariana Grande ricorda le vittime di Manchester, a tre anni dall’attentato so Il Corriere della Sera
  9. ARIANA GRANDE HA INFRANTO UN RECORD SU INSTAGRAM: È LA PRIMA DONNA A RAGGIUNGERE 200 MILIONI DI FOLLOWER so News.MTV.it, 01-09-2020
  10. Ariana Grande da record, la prima donna a raggiungere 200 milioni di follower su Instagram so Sky TG24, 02-09-2020

Altri projetiCànbia

Linganbi forestiCànbia


Controło de autoritàVIAF (EN86319405 · ISNI (EN0000 0000 5911 0272 · Europeana agent/base/118851 · LCCN (ENno2009050369 · GND (DE1043090436 · BNF (FRcb16941154t (data) · NDL (ENJA001194289 · WorldCat Identities (ENno2009-050369
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Ariana_Grande&oldid=1059680"