Massimo Ranieri

« Me sento un toxeto.
L'elisir de giovinesa me vien regałà dal publico  »
(Massimo Ranieri[1] )

Massimo Ranieri, a ł'anàgrafe Giovanni Calone[1][2][3][4] (Nàpołi, 3 de majo, 1951) l'é un cantante, atore e showman italian.

Massimo Ranieri
Nome veroGiovanni Calone
Massimo Ranieri Concert 2009 Taormina-Sicilia-Italy 3.jpg
Nasesto/a3 de majo 1951 Nàpołi
Paexe de orìxaneItałia
In atività dal1964 - in atività
Xènaro muxicałePop
Mùxica lejera
Eticheta discografegaZeus
CGD
WEA Italiana
Edel Music
Instrumento/iVoxe
Atività prinsipałecantante
Discografia
Albun31
Sito webhttp://www.massimoranieri.it/
IMDB: nm0710179 Allocine: 95206 Allmovie: p58782
Musicbrainz: bd4ce230-735d-4706-bf10-bc4155b49379 Songkick: 419036 Discogs: 319960

Cantante in atività da la metà dei ani sesanta[1], in cariera el ga publicà oltre 'na trentina de àlbun[4]. Tra łe so canson pì famoxe da lu interpretà, ricordemo Da bambino, Erba di casa mia (co ła cuałe el ga vinto Canzonissima), Perdere l'amore (co ła cuałe el ga vinto el Festival de Sanremo del 1988), Reginella,(canson popołare), Rose rosse, Se bruciasse la città, Sogno d'amore, 'O surdato 'nnammurato (canson popołare), Vent'anni, Via del conservatorio, ecc.[1][4][5]

El ga anca reçità in vari film, sia pa 'l çinema che pa ła tełevixion.[3]

Discografia parsiałeCànbia

ÀlbunCànbia

Filmografia parsiałeCànbia

  • Il faro in capo al mondo (1970) - ruoło: Felipe
  • Metello (1970) - Metello
  • Tre donne - La sciantosa (1971)
  • Imputazione di omicidio per uno studente (1972)
  • Salvo D'Acquisto (1974)
  • Una città in fondo alla strada - miniserie TV (1975)
  • La patata bollente, regia de Steno (1979) - Claudio
  • Il ricatto - serie TV (1989-1991) - Comisario Fedeli
  • Senza via d'uscita - Un amore spezzato - film TV (2007)

Programi tełevixivi (lista parsiałe)Cànbia

  • La più bella coppia del mondo (1968)
  • Sogno e son desto (2014)

NoteCànbia

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Massimo Ranieri su Biografie Online
  2. Allmusic: Massimo Ranieri - Biography
  3. 3,0 3,1 IMDb: Massimo Ranieri
  4. 4,0 4,1 4,2 Massimo Ranieri su Discogs
  5. Allmusic: Massimo Ranieri - Songs

Altri projetiCànbia

Cołegamenti esterniCànbia


Controło de autoritàVIAF (EN50408259 · ISNI (EN0000 0003 6865 1224 · SBN (ITIT\ICCU\CFIV\139474 · Europeana agent/base/82066 · LCCN (ENno98019895 · GND (DE133155285 · BNF (FRcb13938571k (data) · BNE (ESXX894383 (data) · WorldCat Identities (ENno98-019895
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Massimo_Ranieri&oldid=811433"