Mia Martini


Mia Martini, ała nagrafe Domenica Berté[1][2][3], conosuda inixialmente come Mimì Berté[1] (Bagnara Całabra, Regio Całabria, 20 de setenbre 1947Cardano al Campo, Varexe, 12 de majo 1995), xe stà na cantante italiana, che ła gera dedita al genere pop-muxica lejera e che ła gera in atività da l'inixio dei ani sesanta[1][2][4].

Infotaula de personaMia Martini
Mia Martini 1973c.jpg
Biografia
Nasimento(it) Domenica Rita Adriana Bertè Cànbia el vałor in Wikidata
Eror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
Bagnara Calabra (Itàlia) Cànbia el vałor in Wikidata
MorteEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found. (47 ani)
Cardano al Campo (Itàlia) Cànbia el vałor in Wikidata
Càuxa de morteInsufisensa cardìaga Cànbia el vałor in Wikidata
Liogo de sepełimentoEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
Dati personałi
Altri nomiEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
Formasion profesionałe
Supervizor dotorałe
Known by
Atività
Canpo de laoro
Ocupasion
Eror Lua: callParserFunction: function "

[[Categoria" was not found.

Atività1963 al 1995
ZènarePop Cànbia el vałor in Wikidata
Influense
Infuensa
Mision spasiałe
Instrumento muxegałevoxe
Targheta discogràfega
Àlbun20
Partesipante in
1992Eurovision Song Contest 1992 (it) Traduzi
1977Eurovision Song Contest 1977 (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Òpare in rezalto
Sèrie
Filmografia
Papers destacats
Repertòrio
Mùxica lejera
Pop
Fameja
ConviventeEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
Fiołi
Fradełi
Zenitori

Sito webfondazionemiamartini.it Cànbia el vałor in Wikidata
IMDB: nm1423178
Facebook place: Mia-Martini-24513609290 Musicbrainz: 08602315-ec54-4918-b446-efd6e9c6c9b6 Songkick: 524514 Discogs: 556869

In cariera, ła gaveva publicà na ventina de àlbun.[3][4] Tra łe so canson pì famose, ricordemo Almeno tu nell'universo, Cu 'mmè (con Roberto Murolo), E non finisce mica il cielo, Minuetto, La nevicata del '56, Piccolo uomo, Gli uomini non cambiano, ecc.[5]

La gera so' soreła de ła cantante Loredana Berté.

DiscografiaCànbia

ÀlbunCànbia

  • Oltre la collina (1971)
  • Inte el mondo,una cosa (1972)
  • Il dì dopo (1973)
  • È proprio come vivere (1974)
  • Sensi e controsensi (1975)
  • Un altro dì co me (1975)
  • Che vuoi che sia... se t' ho aspettato tanto (1976)
  • Par amarti (1977)
  • Danza (1978)
  • Mimì (1981)
  • Quante volte... ho contato le stelle (1982)
  • Miei compagni di viaggio (1983)
  • Martini Mia (1989)
  • La mia razza (1990)
  • Mi basta solo che sia un amore (1991)
  • Mia Martini in concerto (da un'idea di Maurizio Giammarco) (1991)
  • Lacrime (1992)
  • Rapsodia Il meglio di Mia Martini (1992)
  • La musica che mi gira intorno (1994)

NoteCànbia

  1. 1,0 1,1 1,2 cfr. Biografie Online: Mia Martini
  2. 2,0 2,1 cfr. Rockol.it: Mia Martini
  3. 3,0 3,1 cfr. Discogs: Mia Martini
  4. 4,0 4,1 cfr. Allmusic: Mia Martini - Biography
  5. cfr. Allmusic: Mia Martini - Songs

Altri projetiCànbia

Linganbi forestiCànbia

su Gocce di memoria




Controło de autoritàVIAF (EN14961462 · ISNI (EN0000 0003 6840 1153 · El vałore UBOV514333 de SBN no el xe mija bon. · Europeana agent/base/155555 · LCCN (ENn2002069337 · GND (DE123507103 · BNF (FRcb13931699j (data) · BNE (ESXX1023227 (data) · WorldCat Identities (ENn2002-069337
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Mia_Martini&oldid=1083220"