Mia Martini, ała 'nagrafe Domenica Berté[1][2][3], conosuda inixialmente come Mimì Berté[1] (Bagnara Całabra, Regio Całabria, 20 de setenbre 1947Cardano al Campo, Varexe, 12 de majo 1995), xe stà na cantante italiana, che ła gera dedita al genere pop-muxica lejera e che ła gera in atività da l'inixio dei ani sesanta[1][2][4].

Mia Martini
Nome veroDomenica Berté
Mia Martini 1973c.jpg
Nasesto/a20 de setenbre 1947 Bagnara Calabra
Mortesto/a12 de majo 1995 Cardano al Campo
In atività dal1963 al 1995
Xènaro muxicałeMùxica lejera
Pop
Eticheta discografegaCAR Juke Box
RCA Italiana
Dischi Ricordi
Warner Bros Records
Fonit Cetra
RTI Music
Instrumento/ivoxe
Atività prinsipałecantante
Discografia
Albun20
IMDB: nm1423178
Facebook: Mia-Martini-24513609290 Musicbrainz: 08602315-ec54-4918-b446-efd6e9c6c9b6 Songkick: 524514 Discogs: 556869

In cariera, ła gaveva publicà 'na ventina de àlbun.[3][4] Tra łe so canson pì famose, ricordemo Almeno tu nell'universo, Cu 'mmè (con Roberto Murolo), E non finisce mica il cielo, Minuetto, La nevicata del '56, Piccolo uomo, Gli uomini non cambiano, ecc.[5]

La gera so' soreła deła cantante Loredana Berté.

DiscografiaCànbia

ÀlbunCànbia

  • Oltre la collina (1971)
  • Nel mondo,una cosa (1972)
  • Il giorno dopo (1973)
  • È proprio come vivere (1974)
  • Sensi e controsensi (1975)
  • Un altro giorno con me (1975)
  • Che vuoi che sia... se t' ho aspettato tanto (1976)
  • Per amarti (1977)
  • Danza (1978)
  • Mimì (1981)
  • Quante volte... ho contato le stelle (1982)
  • Miei compagni di viaggio (1983)
  • Martini Mia (1989)
  • La mia razza (1990)
  • Mi basta solo che sia un amore (1991)
  • Mia Martini in concerto (da un'idea di Maurizio Giammarco) (1991)
  • Lacrime (1992)
  • Rapsodia Il meglio di Mia Martini (1992)
  • La musica che mi gira intorno (1994)

NoteCànbia

  1. 1,0 1,1 1,2 cfr. Biografie Online: Mia Martini
  2. 2,0 2,1 cfr. Rockol.it: Mia Martini
  3. 3,0 3,1 cfr. Discogs: Mia Martini
  4. 4,0 4,1 cfr. Allmusic: Mia Martini - Biography
  5. cfr. Allmusic: Mia Martini - Songs

Altri projetiCànbia

Linganbi forestiCànbia

Controło de autoritàVIAF (EN14961462 · ISNI (EN0000 0003 6840 1153 · SBN (ITIT\ICCU\UBOV\514333 · Europeana agent/base/155555 · LCCN (ENn2002069337 · GND (DE123507103 · BNF (FRcb13931699j (data) · BNE (ESXX1023227 (data) · WorldCat Identities (ENn2002-069337
Controło de autoritàVIAF (EN14961462 · ISNI (EN0000 0003 6840 1153 · SBN (ITIT\ICCU\UBOV\514333 · Europeana agent/base/155555 · LCCN (ENn2002069337 · GND (DE123507103 · BNF (FRcb13931699j (data) · BNE (ESXX1023227 (data) · WorldCat Identities (ENn2002-069337
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Mia_Martini&oldid=860272"