Michel Platini


Michel François Platini (Jœuf, 21 de zugno 1955) l'é un ex-xugadore de bałon, alenatore e dirigente sportivo francexe de origine italiana[1], atuałe presidente de l'UEFA.

Infotaula de personaMichel Platini
Michel Platini 2010 (cropped).jpg
(2010) Cànbia el vałor in Wikidata
Biografia
Nasimento(fr) Michel François Platini Cànbia el vałor in Wikidata
21 de zugno del 1955 Cànbia el vałor in Wikidata (66 ani)
Jœuf (Fransa) Cànbia el vałor in Wikidata
Presidente UEFA (it) Traduzi
26 de zenaro del 2007 – 8 de otobre del 2015 Cànbia el vałor in Wikidata
Dati personałi
Altura179 cm Cànbia el vałor in Wikidata
Atività
Ocupasion
Atività1972 Cànbia el vałor in Wikidata –
Nasionałità sportivaFransa Cànbia el vałor in Wikidata
SporBałon Cànbia el vałor in Wikidata
SpeciałitàSentrocanpista Cànbia el vałor in Wikidata
Cariera
  Scuadra Feather-media-controls-shuffle.svg Feather-core-target.svg
1972–1979 Association Sportive Nancy-Lorraine (it) Traduzi 181(98)
1973–1975 France national amateur football team (en) Traduzi
1975–1976 Nazionale olimpica di calcio della Francia (it) Traduzi
1979–1982 AS Saint-Étienne (it) Traduzi 104(58)
1982–1987 Juventus FC 147(68) Cànbia el vałor in Wikidata
  Scuadra sportiva nasionałe Feather-media-controls-shuffle.svg Feather-core-target.svg
1975–1976 Flag of France.svg  Nazionale Under-21 di calcio della Francia (it) Traduzi 3(0)
1976–1987 Flag of France.svg  nazionale di calcio della Francia (it) Traduzi 72(41)
1988–1988 Flag of Kuwait.svg  nazionale di calcio del Kuwait (it) Traduzi 1(0) Cànbia el vałor in Wikidata
Partesipante in
zugno 1UTC 1992campionato europeo di calcio 1992 (it) Traduzi
1986Campionato mondiale di calcio 1986 (it) Traduzi
zugno 1UTC 1984campionato europeo di calcio 1984 (it) Traduzi
1982campionato mondiale di calcio 1982 (it) Traduzi
zugno 1UTC 1978Campionato mondiale di calcio 1978 (it) Traduzi
1976Giochi della XXI Olimpiade (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Fameja
Fiołi
PareAldo Platini Cànbia el vałor in Wikidata
Panama Papers (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata

IMDB: nm1177672
Musicbrainz: ef5a4206-721c-47a8-8bc0-bbb89e970f56 Olympic.org: michel-platini FIFA: 28528 UEFA: 5317

Sopranominà "Le roi" ("el re")[2], el ga xugà par el Saint-Étienne, la Juventus, el Nancy e ła naxionałe francexe[1][3][4], metendo a segno 224 goal[4], vinçendo da xugadore 1 canpionato europeo, 1 Copa dei Canpioni, 1 Copa de łe Cope, 1 Copa Intercontinentałe, 1 Supercopa Europea, 2 canpionati italiani, 1 canpionato francexe, 1 Copa Italia, 1 Copa de Fransa[2][3][4] El se ga agiudicà par 3 volte de fila (1983, 1984 e 1985) el Bałon de oro[1][2][3][4] e 'l ga vinto par 3 volte el titoło de capocanoniere inte el canpionato italian[4].

Palmarès[3][4]Cànbia

XugadoreCànbia

  • 1981: Canpionato francexe
  • 1984: Canpionato italian
  • 1984: Canpionato europeo
  • 1984: Copa de łe Cope
  • 1985: Copa dei Canpioni
  • 1985: Supercopa Europea
  • 1985: Copa Intercontinentałe
  • 1986: Canpionato italian

Premi & riconosimenti[1][2][3][4]Cànbia

NoteCànbia

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 cfr. Biografie Online: Michel Platini
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 cfr. Calcio giocato: Michel Platini
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 cfr. FIFA.com: Michel Platini Archivià il 2 de febraro 2009 in Internet Archive.
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 cfr. Voetbalhistorie: Michel Platini

Altri projetiCànbia

Linganbi forestiCànbia

su Soccer Fans
Controło de autoritàVIAF (EN79033261 · ISNI (EN0000 0001 1030 0013 · LCCN (ENn89653017 · GND (DE119328186 · BNF (FRcb11920018b (data) · BNE (ESXX985961 (data) · NLA (EN40862512 · NDL (ENJA01059121 · WorldCat Identities (ENn89-653017
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Michel_Platini&oldid=1085631"