Difarense intrà łe version de "Zinbàbue"

[Version verifegà][Version verifegà]
Contenuto cancellato Contenuto aggiunto
drio riformatar
→‎Economia: drio riformatar
Riga 101:
 
== Economia ==
L’inflasion l’è del 3 600%.
El Zinbàbue gavea na agricoltura avanzada. El produsea formenton, gran, fruta. El paexe esportava tabaco, cafè e bagigi. Le foreste le dava legni pregiati. Da la fin de i ani 1990, la politica agraria gha rovinà l’agricoltura. El governo gha tolto le tere a i bianchi par darle a i neri (4 500 fatorie bianche controlava el 50% de la tera agricola, contro i 4 500 000 agricoltori neri ne l’altro 50%). Però a tera le stà data a i amici del presidente e la produsion agricola l’è diminuia. Nel 2006, el Zimbabwe gha prodoto manco de un terso de la produsion del 1999. L’inflasion l’è del 3 600% e el paexe l’è pasà da esportator a importator de [[formenton]].
 
El Zinbàbue gavea na agricoltura avanzada: el produsea gran e fruta e el esportava [[formenton]], tabaco, cafè e bagigi. Le foreste le dava legni pregiati.<br>
El Zinbàbue gavea na agricoltura avanzada. El produsea formenton, gran, fruta. El paexe esportava tabaco, cafè e bagigi. Le foreste le dava legni pregiati. Da la fin de i ani 1990, la politica agraria gha rovinà l’agricoltura.: Elel governo gha tolto le tere a i bianchi par darle a i neri (<ref>4&nbsp;500 fatorie bianche controlava el 50% de la tera agricola, contro i 4&nbsp;500&nbsp;000 agricoltori neri ne l’altro 50%).</ref>, Peròperò a tera le stà data a i amici del presidente e la produsion agricola l’è diminuia. Nel 2006, el Zimbabwe gha prodoto manco de un terso de la produsion del 1999. L’inflasion l’è del 3&nbsp;600% e el paexe l’è pasà da esportator a importator de [[formenton]].<br>
Nel 2006, el Zimbabwe gha prodoto manco de un terso de la produsion del 1999. El paexe l’è pasà da esportator a importator de formenton.
 
== Note ==
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/wiki/Zinbàbue"