Difarense intrà łe version de "Musset"

[Version verifegà][Version verifegà]
Contenuto cancellato Contenuto aggiunto
p →‎top: sost, replaced: govern → goern, 'l → el (7)
Targheta: Canbio faxesto co AWB
p →‎top: ., replaced: a el → al , da el → dal
Targheta: Canbio faxesto co AWB
Riga 3:
An '''musset''' al è na [[mussa]] piẑola de legn che la pol portar una o do persone. Sto arte al gnen doperà par ndar te la neve co el unico scopo de divertirse.
Chi che monta sù i lo pol goernar co 'n pal doperà a mo' de timon par dar la direẑion, e la unica maniera par frenar la è quela de meter do i piei.
Ẑerti musset i è piẑoleti ma i à la stessa sagoma de na mussa, altri i à i mussai che se riẑa infin a elal dret de le stadere.
Se sot i mussai ghe n'è na verga de fer par limitar al atrito, al musset al gnen ciamà '''ferada'''. A el dì de incoi se ghe 'n cata anca de fati de materiai diferenti da eldal legn.
Ghe n'è anca an sport aonde che se va co el musset, ma te 'n sto caso inveẑe che sentadi do se stà stravacadi.
An arte par ndar te la neve che ghe someja tant al è al '''''bob'''''. Sto qua al è an tipo de musset de plastica aonde che i mussai i è ricavadi diretamente te el pian aonde che se senta do. La guida de 'n bob le la fa co i serangoi che el à un par parte de quel che lo dopera.
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/wiki/Musset"