Difarense intrà łe version de "Giografia del Malawi"

[Version verifegà][Version verifegà]
Contenuto cancellato Contenuto aggiunto
VajotwoBot (discusion | contribusion)
p Robot: Sostitusion automatega (-{{Controło de autorità}}\n{{Interprojeto}} +{{Interprojeto}}\n{{Controło de autorità}})
p sost, replaced: en → in (3)
Targheta: Canbio faxesto co AWB
Riga 4:
 
== Morfologia ==
El [[Monte Mulanje]] (3002 m), al confin co el Mozanbico enin tel centro sud del paexe, el xe el punto de partenza de la [[Rift Valley]] (la val spacà), che la sale a nord fin a la val del Giordano, tra Israele e Giordania. En te la Val Spacà se cata el [[Lago Malawi]], el terzo de grandeza enin Africa. Dal lago vien fora el [[Fiume Shire]] chel traversa el paexe a sud par ndar a imeterse enin tel [[Fiume Zanbesi]]. Ai do lati de la Val Spacà se cata altipiani basi (900 – 1200 metri).
 
 
A nord, l’altipian el sale fin a 2600 metri, mentre a sud se cata el altipian del Shire, el altipian de Zonba (2130 m) e el masicio del Mulanje. El teren el siende rapidamente a l’extremo sud fin a rivar a Nsanje a 60 metri sul livel del mar.
Line 19 ⟶ 18:
== Clima ==
El clima del [[Malawi]] el xe tropicale. La piova la vien da novenbre a aprile. Le tenperature le va da quele calde del sud e de i fondo vale (29-35 masima), a quele calde de giorno e frede de note so i altipiani (6-8 minima / 23 masima).
 
 
{{Giografia de l'Africa}}
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/wiki/Giografia_del_Malawi"