(VEC)
«L'orgoglio de èsere giamaicani el xe el nostro motore. Cueła xe ła nostra orìxene: semo fiołi del dołore»
Usain Bolt[1]

Usain St. Leo Bolt (Trelawny, 21 de agosto 1986) el xe un atleta giamaican, speciałista nełe gare de vełocità. El xe detentore del record mondiałe dei 100 piani (co 9"63) e dei 200 piani (co 19"19).[2]

Infotaula de personaonorévołe Cànbia el vałor in Wikidata
Usain Bolt
Usain Bolt Rio 100m final 2016k.jpg
(2016) Cànbia el vałor in Wikidata
Biografia
Nasimento(en) Usain St. Leo Bolt Cànbia el vałor in Wikidata
Eror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found. (35 ani)
Sherwood Content (Zamàega) (en) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Morte
Dati personałi
Formasion profesionałe
Supervizor dotorałe
Known by
Altura195 cm Cànbia el vałor in Wikidata
Atività
Canpo de laoro
Ocupasion
Eror Lua: callParserFunction: function "

[[Categoria" was not found.

Atività2004 Cànbia el vałor in Wikidata –  12 de agosto del 2017 Cànbia el vałor in Wikidata
Influense
Infuensa
Mision spasiałe
Targheta discogràfega
Nasionałità sportivaEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
SporEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
Disiplina sportivaEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
AłenadorEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
Trajetòria
  Scuadra Conpetision
- Racers Track Club (it) Traduzi
2018-2018 Central Coast Mariners Football Club (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Partesipante in
12 de agosto del 2017Campionati del mondo di atletica leggera 2017 - Staffetta 4×100 metri maschile (it) Traduzistaffetta 4×100 metri (it) Traduzi (1o)../... 25+ Cànbia el vałor in Wikidata
Òpare in rezalto
Sèrie
Filmografia
Papers destacats
Fiołi
Fradełi
Zenitori
27 de lujo del 2012-12 de agosto del 2012Giochi della XXX Olimpiade (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata

Sito webusainbolt.com Cànbia el vałor in Wikidata
IMDB: nm3118048
Facebook place: usainbolt Twitter: usainbolt Instagram: usainbolt Musicbrainz: ed315d6c-f86e-483f-b7e2-3c67bf5dd756 IAAF: 14201847 Olympic.org: usain-bolt

In cariera, el ga vinto 6 medaje de oro olimpiche e 8 medaje de oro mondiałi.[2][3]

Palmarès parsiałe[2][3]Cànbia

  • 2002: Titoło mondiałe juniores inte i 200 m piani
  • 2009: Titoło mondiałe inte i 100 piani
  • 2009: Titoło mondiałe inte i 100 piani
  • 2011: Titoło mondiałe inte i 200 piani
  • 2011: Titoło mondiałe inte ła stafeta 4x100
  • 2012: Titoło olìmpico inte i 100 m piani
  • 2013: Titoło mondiałe inte i 100 piani

NoteCànbia

  1. cfr. La vera storia di Usain Bolt, in: La Gazzetta dello Sport, 17 de agosto 2009
  2. 2,0 2,1 2,2 cfr. http://www.lequipe.fr/Athletisme/AthletismeFicheAthlete5000000000013316.html
  3. 3,0 3,1 cfr. Usain Bolt su Biografie Online

Altri projetiCànbia


Controło de autoritàVIAF (EN150872155 · ISNI (EN0000 0001 2037 4593 · LCCN (ENno2010182477 · GND (DE142407232 · BNF (FRcb166235027 (data) · NDL (ENJA001202704 · WorldCat Identities (ENno2010-182477
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Usain_Bolt&oldid=962874"