(VEC)
«L'orgoglio de èsere giamaicani el xe el nostro motore. Cueła xe ła nostra orìxene: semo fiołi del dołore»
Usain Bolt[1]


Usain St. Leo Bolt (Trelawny, 21 de agosto 1986) el xe un atleta giamaican, speciałista nełe gare de vełocità. El xe detentore del record mondiałe dei 100 piani (co 9"63) e dei 200 piani (co 19"19).[2]

Usain Bolt
Usain Bolt 4 x 100 m Daegu 2011.jpg
Usain Bolt ai mondiałi 2011
SitadinansaGiamaica
Nasimento21 de agosto 1986, Sherwood Content
Łéngue parlaeinglexo
Scumìsio de łe atività2004
Rexidensa atuałeKingston
Dati agonìsteghi
SporAtletica łeziera e Bałon
}
Comandante dell'Ordine di Distinzione, Membro dell'Ordine della Giamaica, Bislett medal, L'Équipe Champion of Champions, Laureus Sportsman of the Year Award e Best International Athlete ESPY Award
Sito ufisiałe
IMDB: nm3118048
Facebook place: usainbolt Twitter: usainbolt Instagram: usainbolt IAAF: 14201847 Olympic.org: usain-bolt

In cariera, el ga vinto 6 medaje de oro olimpiche e 8 medaje de oro mondiałi.[2][3]

Palmarès parsiałe[2][3]Cànbia

  • 2002: Titoło mondiałe juniores inte i 200 m piani
  • 2009: Titoło mondiałe inte i 100 piani
  • 2009: Titoło mondiałe inte i 100 piani
  • 2011: Titoło mondiałe inte i 200 piani
  • 2011: Titoło mondiałe inte ła stafeta 4x100
  • 2012: Titoło olìmpico inte i 100 m piani
  • 2013: Titoło mondiałe inte i 100 piani

NoteCànbia

  1. cfr. La vera storia di Usain Bolt, in: La Gazzetta dello Sport, 17 de agosto 2009
  2. 2,0 2,1 2,2 cfr. http://www.lequipe.fr/Athletisme/AthletismeFicheAthlete5000000000013316.html
  3. 3,0 3,1 cfr. Usain Bolt su Biografie Online

Altri projetiCànbia


Controło de autoritàVIAF (EN150872155 · ISNI (EN0000 0001 2037 4593 · LCCN (ENno2010182477 · GND (DE142407232 · BNF (FRcb166235027 (data) · NDL (ENJA001202704 · WorldCat Identities (ENno2010-182477
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Usain_Bolt&oldid=962874"