Frank Sinatra

Francis Albert "Frank" Sinatra (Hoboken, New Jersey, 12 de diçenbre 1915Los Angeles, 14 de majo 1998) xe stà un cantante e ator statunitensede origini italiane[1][2][3][4], in atività dai ani trenta[5] e considerà - insieme a Bing Crosby, a Elvis Presley e ai Beatles, ła prinçipałe figura inte 'l panorama musicałe mondiałe del XX secoło[5], se non de tuti i tenpi[1], nonché el majore tra i crooner[1], tanto da eser sopranominà "The Voice"[1][6] ("Ła Voxe").

Frank Sinatra
Nome veroFrancis Albert Sinatra
Frank Sinatra ca. 1947.jpg
Nasesto/a12 de diçenbre 1915 Hoboken (New Jersey)
Mortesto/a14 de majo 1998 Los Angeles
In atività dal1932 al 1995
Xènaro muxicałeSwing
Jazz
Eticheta discografegaColumbia Records
Capitol Records
Reprise Records
Instrumento/ivoxe
Atività prinsipałecantante, ator
Discografia
Albun166
Stùdio59
En vivo2
Racolte105
Sito webhttp://www.sinatra.com
IMDB: nm0000069 Allocine: 1952 Allmovie: p111632 TCM: 178264 TV.com: people/frank-sinatra IBDB: 79640
Facebook: sinatra Youtube: UCJtvg6ZFwzdFdtcHBqetvwg Spotify: 1Mxqyy3pSjf8kZZL4QVxS0 iTunes: 171366 Last fm: Frank+Sinatra Musicbrainz: 197450cd-0124-4164-b723-3c22dd16494d Songkick: 404713 Discogs: 52833 Allmusic: mn0000792507 Find a Grave: 2953
Frank Sinatra con Dean Martin inte 'l 1958
Frank Sinatra co el presidente statunitense Ronald Reagan
La "stella" di Frank Sinatra inte ła Hollywood Walk of Fame

Come cantante, el gera dedito ai xeneri swing e jazz[5], e in cariera el gaveva publicà oltre 2.200 canson[4] e 166 àlbun[4].
Tra łe so' interpetaxion pì famose, figura queła del brano My Way.[4]

Come atore, l'é stà ativo sopratuto tra i ani quaranta e ła fine dei ani sesanta-inixio dei ani setanta[6] el gaveva partecipà a 'na sesatina de film[6], vinsendo anca 2 Oscar[4] e 2 Golden Globe[4].

Discografia parsiałeCànbia

ÀlbunCànbia

Reprise Records

Filmografia parsiałe[6]Cànbia

  • Las Vegas Nights (1941)
  • Ship Ahoy (1942)
  • The Miracle of the Bells (1948)
  • The Kissing Bandit (1948)
  • Take Me Out to the Ball Game (1948)
  • On the Town (1949)
  • Double Dynamite (1951)
  • Meet Danny Wilson (1951)
  • Suddenly (1954)
  • The Tender Trap (1955)
  • Around the World in Eighty Days (1956)
  • High Society (1956)
  • The Pride and the Passion (1957)
  • The Joker Is Wild (1957)
  • Kings Go Forth (1958)
  • Sergeants 3 (1962)
  • The Manchurian Candidate (1962)
  • The List of Adrian Messenger (1963)
  • Come Blow Your Horn (1963)
  • 4 for Texas (1963)
  • Marriage on the Rocks (1965)
  • Assault on a Queen (1966)
  • The Naked Runner (1967)
  • Dirty Dingus Magee (1970)
  • Cannonball Run II (1984)

Programi tełevixiivi[6]Cànbia

  • The Frank Sinatra Show (1957-1958)

NoteCànbia

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 cfr. Music Story: Frank Sinatra
  2. cfr. Musical Store: Frank Sinatra
  3. cfr. Biografie Online: Frank Sinatra
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 cfr. Archivio RaiUno: Frank Sinatra
  5. 5,0 5,1 5,2 cfr. Allmusic: Frank Sinatra - Biography
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 6,4 cfr. IMDb: Frank Sinatra

Altri projetiCànbia

Linganbi forestiCànbia

Controło de autoritàVIAF (EN27253198 · ISNI (EN0000 0001 0882 3528 · Europeana agent/base/59981 · LCCN (ENn50026395 · GND (DE118765574 · BNF (FRcb13899814w (data) · BNE (ESXX875110 (data) · ULAN (EN500330862 · NLA (EN35658484 · NDL (ENJA00621480 · WorldCat Identities (ENn50-026395
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Frank_Sinatra&oldid=887189"