Frank Sinatra


Francis Albert "Frank" Sinatra (Hoboken, New Jersey, 12 de diçenbre 1915Los Angeles, 14 de majo 1998) xe stà un cantante e ator statunitensede origini italiane[1][2][3][4], in atività dai ani trenta[5] e considerà - insieme a Bing Crosby, a Elvis Presley e ai Beatles, ła prinçipałe figura inte el panorama musicałe mondiałe del XX secoło[5], se non de tuti i tenpi[1], nonché el majore tra i crooner[1], tanto da eser sopranominà "The Voice"[1][6] ("Ła Voxe").

Infotaula de personaFrank Sinatra
Frank Sinatra ca. 1947.jpg
Biografia
Nasimento(en) Francis Albert Sinatra Cànbia el vałor in Wikidata
Eror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
Hoboken (New Jersey) (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
MorteEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found. (82 ani)
Los Angeles (Całifornia) Cànbia el vałor in Wikidata
Càuxa de morteCàuze nadurałi Cànbia el vałor in Wikidata (Infarto miocàrdico acuto Cànbia el vałor in Wikidata)
Liogo de sepełimentoEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
Dati personałi
Grupo ètnegoItaloamericani (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
RełijonCatołicismo Cànbia el vałor in Wikidata
Formasion profesionałe
FormasionEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
Supervizor dotorałe
Known by
Cołor dei ociBlu chiaro (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Cołor de cavejiCavejo maron Cànbia el vałor in Wikidata
Atività
Canpo de laoro
Ocupasion
Eror Lua: callParserFunction: function "

[[Categoria" was not found.

Atività1932 al 1995
PartioEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
Menbro de
Eror Lua: callParserFunction: function "

[[Categoria" was not found.

ZènareVocal jazz (en) Traduzi, big band (it) Traduzi, blues, jazz (it) Traduzi, traditional pop music (en) Traduzi, swing (it) Traduzi e bossa nova (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Influense
Infuensa
Mision spasiałe
VozeBarìtono Cànbia el vałor in Wikidata

Instrumento muxegałevoxe
Targheta discogràfega
Àlbun166
Àlbun stùdio59
Àlbun dal vivo2
Àlbun compilation105
Òpare in rezalto
Sèrie
Filmografia
Papers destacats
Repertòrio
Fameja
SpoxaEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
ConviventeEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
Fiołi
ZenitoriAnthony Martin Sinatra (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata  e Dolly Sinatra (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Fradełi
Zenitori
Segno
Frank Sinatra signature.svg Cànbia el vałor in Wikidata

Sito websinatra.com Cànbia el vałor in Wikidata
IMDB: nm0000069 Allocine: 1952 Rottentomatoes: celebrity/frank_sinatra Allmovie: p111632 TCM: 178264 TV.com: people/frank-sinatra IBDB: 79640
Facebook place: sinatra Twitter: FrankSinatra Youtube: UCJtvg6ZFwzdFdtcHBqetvwg Spotify: 1Mxqyy3pSjf8kZZL4QVxS0 iTunes: 171366 Last fm: Frank+Sinatra Musicbrainz: 197450cd-0124-4164-b723-3c22dd16494d Songkick: 404713 Discogs: 52833 Allmusic: mn0000792507 Find a Grave: 2953
Frank Sinatra con Dean Martin inte el 1958
Frank Sinatra co el presidente statunitense Ronald Reagan
La "stella" di Frank Sinatra inte ła Hollywood Walk of Fame

Come cantante, el zera dedito ai xeneri swing e jazz[5], e in cariera el gaveva publicà oltre 2.200 canson[4] e 166 àlbun[4].
Tra łe so' interpetaxion pì famose, figura queła del brano My Way.[4]

Come atore, l'é stà ativo sora-de-tuto tra i ani quaranta e ła fin dei ani sesanta-inixio dei ani setanta[6] el gaveva partecipà a na sesatina de film[6], vinsendo anca 2 Oscar[4] e 2 Golden Globe[4].

Discografia parsiałeCànbia

ÀlbunCànbia

Reprise Records

Filmografia parsiałe[6]Cànbia

  • Las Vegas Nights (1941)
  • Ship Ahoy (1942)
  • The Miracle of the Bells (1948)
  • The Kissing Bandit (1948)
  • Take Me Out to the Ball Game (1948)
  • On the Town (1949)
  • Double Dynamite (1951)
  • Meet Danny Wilson (1951)
  • Suddenly (1954)
  • The Tender Trap (1955)
  • Around the World in Eighty Days (1956)
  • High Society (1956)
  • The Pride and the Passion (1957)
  • The Joker Is Wild (1957)
  • Kings Go Forth (1958)
  • Sergeants 3 (1962)
  • The Manchurian Candidate (1962)
  • The List of Adrian Messenger (1963)
  • Come Blow Your Horn (1963)
  • 4 for Texas (1963)
  • Marriage un the Rocks (1965)
  • Assault un a Queen (1966)
  • The Naked Runner (1967)
  • Dirty Dingus Magee (1970)
  • Cannonball Run II (1984)

Programi tełevixiivi[6]Cànbia

  • The Frank Sinatra Show (1957-1958)

NoteCànbia

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 cfr. Music Story: Frank Sinatra
  2. cfr. Musical Store: Frank Sinatra
  3. cfr. Biografie Online: Frank Sinatra
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 cfr. Archivio RaiUno: Frank Sinatra
  5. 5,0 5,1 5,2 cfr. Allmusic: Frank Sinatra - Biography
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 6,4 cfr. IMDb: Frank Sinatra

Altri projetiCànbia

Linganbi forestiCànbia

su Archivio Raiuno
de l'Internet Movie Database
Controło de autoritàVIAF (EN27253198 · ISNI (EN0000 0001 0882 3528 · El vałore DDSV000847 de SBN no el xe mija bon. · Europeana agent/base/59981 · LCCN (ENn50026395 · GND (DE118765574 · BNF (FRcb13899814w (data) · BNE (ESXX875110 (data) · ULAN (EN500330862 · NLA (EN35658484 · NDL (ENJA00621480 · WorldCat Identities (ENn50-026395
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Frank_Sinatra&oldid=1100528"