Frank Sinatra


Francis Albert "Frank" Sinatra (Hoboken, New Jersey, 12 de diçenbre 1915Los Angeles, 14 de majo 1998) xe stà un cantante e ator statunitensede origini italiane[1][2][3][4], in atività dai ani trenta[5] e considerà - insieme a Bing Crosby, a Elvis Presley e ai Beatles, ła prinçipałe figura inte el panorama musicałe mondiałe del XX secoło[5], se non de tuti i tenpi[1], nonché el majore tra i crooner[1], tanto da eser sopranominà "The Voice"[1][6] ("Ła Voxe").

Infotaula de personaFrank Sinatra
Frank Sinatra ca. 1947.jpg
Biografia
Nasimento(en) Francis Albert Sinatra Cànbia el vałor in Wikidata
12 disenbre 1915 Cànbia el vałor in Wikidata
Hoboken (EUA) (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Morte14 majo 1998 Cànbia el vałor in Wikidata 82 ani
Los Angeles (EUA) Cànbia el vałor in Wikidata
Càuxa de morteCàuze nadurałi Cànbia el vałor in Wikidata (Infarto miocàrdico acuto Cànbia el vałor in Wikidata)
Liogo de sepełimentoDesert Memorial Park (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Dati personałi
Grupo ètnegoItaloamericani (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
RełijonCatołicismo Cànbia el vałor in Wikidata
FormasionHoboken High School (en) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Cołor dei ociBlu chiaro (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Cołor de cavejiCavejo maron Cànbia el vałor in Wikidata
Atività
Ocupasion
Atività1932 al 1995
PartioPartio Republegan (1972–)
Partio Democràtego (1944–1972) Cànbia el vałor in Wikidata
Menbro de
ZènareVocal jazz (en) Traduzi, big band (it) Traduzi, blues, jazz (it) Traduzi, traditional pop music (en) Traduzi e swing (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Influense
VozeBaritono (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata

Instrumento muxegałevoxe
Targheta discogràfegaColumbia Records
Capitol Records
Reprise Records
Àlbun166
Àlbun stùdio59
Àlbun dal vivo2
Àlbun compilation105
Repertòrio
Fameja
SpoxaNancy Sinatra (en) Traduzi (1939–1951), Divòrsio
Ava Gardner (it) Traduzi (1951–1957), Divòrsio
Mia Farrow (it) Traduzi (1966–1968), Divòrsio
Barbara Sinatra (it) Traduzi (1976–1998), death of person (en) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
ConviventeJudith Exner (it) Traduzi
Angie Dickinson (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
FiołiNancy Sinatra
 (OOjs UI-like kinship-progressive-black.svg Frank SinatraNancy Sinatra (en) Traduzi)
Frank Sinatra Jr. (it) Traduzi
 (OOjs UI-like kinship-progressive-black.svg Frank SinatraNancy Sinatra (en) Traduzi)
Tina Sinatra (it) Traduzi
 (OOjs UI-like kinship-progressive-black.svg Frank SinatraNancy Sinatra (en) Traduzi) Cànbia el vałor in Wikidata
ZenitoriAnthony Martin Sinatra (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata  e Dolly Sinatra (en) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Segno
Frank Sinatra signature.svg Cànbia el vałor in Wikidata

Sito websinatra.com Cànbia el vałor in Wikidata
IMDB: nm0000069 Allocine: 1952 Rottentomatoes: celebrity/frank_sinatra Allmovie: p111632 TCM: 178264 TV.com: people/frank-sinatra IBDB: 79640
Facebook place: sinatra Twitter: FrankSinatra Youtube: UCJtvg6ZFwzdFdtcHBqetvwg Spotify: 1Mxqyy3pSjf8kZZL4QVxS0 iTunes: 171366 Last fm: Frank+Sinatra Musicbrainz: 197450cd-0124-4164-b723-3c22dd16494d Songkick: 404713 Discogs: 52833 Allmusic: mn0000792507 Find a Grave: 2953
Frank Sinatra con Dean Martin inte el 1958
Frank Sinatra co el presidente statunitense Ronald Reagan
La "stella" di Frank Sinatra inte ła Hollywood Walk of Fame

Come cantante, el zera dedito ai xeneri swing e jazz[5], e in cariera el gaveva publicà oltre 2.200 canson[4] e 166 àlbun[4].
Tra łe so' interpetaxion pì famose, figura queła del brano My Way.[4]

Come atore, l'é stà ativo sora-de-tuto tra i ani quaranta e ła fin dei ani sesanta-inixio dei ani setanta[6] el gaveva partecipà a na sesatina de film[6], vinsendo anca 2 Oscar[4] e 2 Golden Globe[4].

Discografia parsiałeCànbia

ÀlbunCànbia

Reprise Records

Filmografia parsiałe[6]Cànbia

  • Las Vegas Nights (1941)
  • Ship Ahoy (1942)
  • The Miracle of the Bells (1948)
  • The Kissing Bandit (1948)
  • Take Me Out to the Ball Game (1948)
  • On the Town (1949)
  • Double Dynamite (1951)
  • Meet Danny Wilson (1951)
  • Suddenly (1954)
  • The Tender Trap (1955)
  • Around the World in Eighty Days (1956)
  • High Society (1956)
  • The Pride and the Passion (1957)
  • The Joker Is Wild (1957)
  • Kings Go Forth (1958)
  • Sergeants 3 (1962)
  • The Manchurian Candidate (1962)
  • The List of Adrian Messenger (1963)
  • Come Blow Your Horn (1963)
  • 4 for Texas (1963)
  • Marriage un the Rocks (1965)
  • Assault un a Queen (1966)
  • The Naked Runner (1967)
  • Dirty Dingus Magee (1970)
  • Cannonball Run II (1984)

Programi tełevixiivi[6]Cànbia

  • The Frank Sinatra Show (1957-1958)

NoteCànbia

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 cfr. Music Story: Frank Sinatra
  2. cfr. Musical Store: Frank Sinatra
  3. cfr. Biografie Online: Frank Sinatra
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 cfr. Archivio RaiUno: Frank Sinatra
  5. 5,0 5,1 5,2 cfr. Allmusic: Frank Sinatra - Biography
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 6,4 cfr. IMDb: Frank Sinatra

Altri projetiCànbia

Linganbi forestiCànbia

su Archivio Raiuno
de l'Internet Movie Database
Controło de autoritàVIAF (EN27253198 · ISNI (EN0000 0001 0882 3528 · Europeana agent/base/59981 · LCCN (ENn50026395 · GND (DE118765574 · BNF (FRcb13899814w (data) · BNE (ESXX875110 (data) · ULAN (EN500330862 · NLA (EN35658484 · NDL (ENJA00621480 · WorldCat Identities (ENn50-026395
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Frank_Sinatra&oldid=1082782"