Gino Bartali


(VEC)
«L'è tutto sbagliato, l'è tutto da rifare! [1]»
Gino Bartali

Gino Bartali (Ponte a Ema, Firense, 18 de lujo 1914 - Firense, 5 de majo 2000) l'é stà un coridore de çiclismo italian.

Gino Bartali (1914-2000)

Soranominà "l'intramontabiłe"[2], in cariera, el gaveva vinto, tra ł'altro, 3 Giri d'Italia (1936, 1937 e 1946) e 2 Tour de France (1938 e 1948) e l'é stà campion italian par 4 volte (1935, 1937, 1940 e 1952).[2][3] Al Giro d'Italia el gaveva vinto 12 tape[2] e al Tour de France 17[2].

Nota gera la so rivałità co Fausto Coppi.[2]

Palmarès parsiałe[2][3]Cànbia

  • 1935: Giro dei Paexi Baschi
  • 1935: Campionato italian
  • 1936: Giro de ła Lombardia
  • 1936: Giro d'Italia
  • 1937: Campionato italian
  • 1937: Giro d'Italia
  • 1938: Tour de France
  • 1939: Milan-Sanremo
  • 1939: Giro de ła Lombardia
  • 1940: Milan-Sanremo
  • 1940: Giro de ła Lombardia
  • 1940: Campionato italian
  • 1946: Giro d'Italia
  • 1946: Giro de ła Svisera
  • 1947: Milan-Sanremo
  • 1947: Giro de ła Svisera
  • 1948: Tour de France
  • 1949: Giro de Romandia
  • 1950: Milan-Sanremo
  • 1952: Campionato italian

NoteCànbia

  1. E Bartali direbbe: l'è tutto da rifare su Il Sole 24 Ore, 16-09-2010
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 Gino Bartali su Biografie Online
  3. 3,0 3,1 Gino Bartali Archivià il 25 de otobre 2014 in Internet Archive. su Cinquantamila.Corriere.it

Altri projetiCànbia

Cołegamenti esterniCànbia

su Cinquantamila.Corriere.it
su La storia siamo noi. Rai.it


Controło de autoritàVIAF (EN8298035 · ISNI (EN0000 0000 2410 5668 · LCCN (ENn79006821 · GND (DE123541352 · BNF (FRcb11985674x (data) · BNE (ESXX5647093 (data) · WorldCat Identities (ENn79-006821
Controło de autoritàVIAF (EN8298035 · ISNI (EN0000 0000 2410 5668 · LCCN (ENn79006821 · GND (DE123541352 · BNF (FRcb11985674x (data) · BNE (ESXX5647093 (data) · WorldCat Identities (ENn79-006821
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Gino_Bartali&oldid=1085202"