Verxi el menu prinsipałe
Sto articoło el xe scrito in vixentin
Aboso
Sta pajina so 'l argomento spor ła xè soło che n'aboso
Contribuissi a mejorarla secondo łe convenxion de Wikipedia  e i sujerimenti del projeto de riferimento
« L'è tutto sbagliato, l'è tutto da rifare! [1] »
(Gino Bartali)
Gino Bartali (1914-2000)

Gino Bartali (Ponte a Ema, Firense, 18 de lujo 1914 - Firense, 5 de majo 2000) l'é stà un coridore de çiclismo italian.

Soranominà "l'intramontabiłe"[2], in cariera, el gaveva vinto, tra ł'altro, 3 Giri d'Italia (1936, 1937 e 1946) e 2 Tour de France (1938 e 1948) e l'é stà campion italian par 4 volte (1935, 1937, 1940 e 1952).[2][3] Al Giro d'Italia el gaveva vinto 12 tape[2] e al Tour de France 17[2].

Nota gera la so rivałità co Fausto Coppi.[2]

Palmarès parsiałe[2][3]Modìfega

  • 1935: Giro dei Paexi Baschi
  • 1935: Campionato italian
  • 1936: Giro de ła Lombardia
  • 1936: Giro d'Italia
  • 1937: Campionato italian
  • 1937: Giro d'Italia
  • 1938: Tour de France
  • 1939: Milan-Sanremo
  • 1939: Giro de ła Lombardia
  • 1940: Milan-Sanremo
  • 1940: Giro de ła Lombardia
  • 1940: Campionato italian
  • 1946: Giro d'Italia
  • 1946: Giro de ła Svisera
  • 1947: Milan-Sanremo
  • 1947: Giro de ła Svisera
  • 1948: Tour de France
  • 1949: Giro de Romandia
  • 1950: Milan-Sanremo
  • 1952: Campionato italian

NoteModìfega

  1. E Bartali direbbe: l'è tutto da rifare su Il Sole 24 Ore, 16-09-2010
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 Gino Bartali su Biografie Online
  3. 3,0 3,1 Gino Bartali su Cinquantamila.Corriere.it

Altri projetiModìfega

  •   Su Commons ghe xe dei file multimediałi su Gino Bartali

  • Cołegamenti esterniModìfega