Verxi el menu prinsipałe
Sto articoło el xe scrito in vixentin
Aboso
Sta pajina so 'l argomento mùxica ła xè soło che n'aboso
Contribuissi a mejorarla secondo łe convenxion de Wikipedia  e i sujerimenti del projeto de riferimento
Loredana Bertè
Loredana Bertè inte 'l 2006
Loredana Bertè inte 'l 2006
Informasion xenerałi
Nòme vero Loredana Bertè
Nasùo/a 20 de setenbre 1950, Bagnara Càłabra
Paexe d'orixene bandiera Itałia
In atività dal 1974 - in atività
Xenere muxicałe Pop
Rock
Mùxica lejera
Eticheta discografega CGD
CBS
RCA Italiana
Sony Music
Strumento Voxe
Atività prinsipałe Cantante
Discografia
Àlbun publicai 24
Studio 19
Live 4
Racolte 1
Sito web

Loredana Bertè (Bagnara Càłabra, 20 de setenbre 1950) ła xe 'na cantautrice italiana, profesionalmente in atività da ła metà dei ani setanta[1][2][3][4],.

Soreła de ła cantante Mia Martini (a ł'anàgrafe Domenica Bertè, 1947-1995) [1][2][3][4][5][6], la ga publicà oltre 'na ventina de àlbun[3][7]

Tra łe so' canson pì famoxe, ricordemo: E la luna bussò, In alto mare, Il mare d'inverno, Non sono una signora, Sei bellissima, ecc.[1][3][4][8]

La xe stà so' mojere de l'ex-tenista Björn Borg.[1][2][3][4]

DiscografiaModìfega

ÀlbunModìfega

  • Streaking (1974)
  • Normale o super (1976)
  • TIR (1977)
  • Bandabertè (1979)
  • LoredanaBertè (1980)
  • Made in Italy (1981)
  • Traslocando (1979)
  • Jazz (1983)
  • Lorinedita (1983)
  • Savoir faire (1984)
  • Carioca (1985)
  • Fotografando (1986)
  • Io (1988)
  • Best (1991)
  • Ufficialmente dispersi (1993)
  • Bertex, ingresso libero (1994)
  • Ufficialmente ritrovati (1995)
  • Un pettirosso da combattimento (1997)
  • Decisamente Loredana (1998)
  • Baby Bertè (2005)
  • Baby Bertè – special edition Buch+cd+dvd (2006)
  • BabyBertè live 2007 (2007)
  • Bertilation (2008)

SìngołiModìfega

  • Volevi un amore grande (1974)
  • Sei bellissima (1975)
  • Meglio libera (1976)
  • Fiabe (1977)
  • Grida (1997)
  • Decisamente Loredana (1977)
  • Dedicato (1978)
  • E la luna bussò (1979)
  • In alto mare (1980)
  • Movie (1981)
  • Non sono una signora (1979)
  • Per i tuoi occhi (1979)
  • Acqua (1985)
  • Re (1986)
  • Io (1988)
  • In questa città (1991)
  • Stiamo come stiamo (1993)
  • Amici non ne ho (1994)
  • Portami con te (1998)
  • Dimmi che mi ami (2002)
  • Sarà perché ti amo (chi se ne frega!!) (2004)
  • Strade di fuoco (2006)

Programi tełevixiviModìfega

NoteModìfega

Voxi corełàModìfega

Cołegamenti esterniModìfega