Verxi el menu prinsipałe
Sto articoło el xe scrito in vixentin
Aboso
Sta pajina so 'l argomento mùxica ła xè soło che n'aboso
Contribuissi a mejorarla secondo łe convenxion de Wikipedia  e i sujerimenti del projeto de riferimento
Miguel Bosé
Miguel Bosé
Informasion xenerałi
Nòme vero Miguel Luchino González Borloni
Paexe d'orixene Spagna
In atività dal 1975 - in atività
Xenere muxicałe Pop
Pop latin
Eticheta discografega
Strumento Voxe
Atività prinsipałe cantante
Sito web

Miguel Bosé, a ł'anàgrafe Miguel Luchino González Borloni[1][2][3] (Panamá, 3 de apriłe, 1956) l'é un cantante, atore e bałerin spagnoło.

In cariera el ga publicà oltre 'na ventina de àlbun[3][4][5] de àlbun, a partire da ła fine dei ani setanta[3][4][5], e lavorà en 'na trentina de film[4].

Tra łe so canson pì famoxe, ricordemo L'autoradio, Bambú (co Ricky Martin), Bravi ragazzi, Ce la fai, Morenamía, Se tu non torni, Super Superman, Ti amerò, ecc.[3][6]

El xe so fioło de l'atrice italiana Lucia Bosè e del torero Luis Miguel Dominguín[2][3], nonché so fradeło de le atrici Lucía Dominguín e Paola Dominguín [2] e so zio de ła cantante Bimba Bosé [2].

Discografia parsiałeModìfega

ÀlbunModìfega

  • 1975: Soy
  • 1976: Es tan fácil
  • 1977: Linda - Schöne
  • 1978: Miguel Bosé
  • 1979: Chicas! - Mädels!
  • 1980: Miguel
  • 1981: Más allá - Dort weiter
  • 1983: Made in Spain
  • 1984: Bandido - Bandit
  • 1986: Salamandra - Salamander
  • 1987: XXX
  • 1990: Los chicos no lloran - Die Kerle weinen nicht
  • 1993: Bajo el signo de Caín - Unter dem Zeichen Kains
  • 1995: Laberinto - Labyrinth
  • 1998: 11 maneras de ponerse un sombrero - 11 Weisen sich einen Hut aufzusetzen
  • 2001: Sereno - Ruhig
  • 2004: Por vos muero - Für dich sterbe ich
  • 2005: Velvetina
  • 2007: Papito
  • 2010: Cardio
  • 2011: Sea lo que sea sera (feat. Above & Beyond)
  • 2012: Papito
  • 2013: Colección definitiva

Filmografia parsiałeModìfega

AtoreModìfega

  • 1977: California)
  • 1977: Suspiria
  • 1985: El Caballero del dragón
  • 1987: Il segreto del Sahara - miniserie TV
  • 1991: Tacones lejanos
  • 1994: La reine Margot
  • 1996: Libertarias

Programi tełevixivi (lista parsiałe)Modìfega

NoteModìfega

Altri projetiModìfega

So Commons ghe xè de i file multimediałi so Miguel Bosé

Cołegamenti esterniModìfega