Spigaso
Sta voxe rełativa a l'argomento mùxica e a xè soło che no spigaso
Spigaso

="sinotico" |- class="sinotico_testada" ! colspan="2" class="intestasion_mùxica" style="background-color:#b6ccde" | Shakira |-

| colspan="2" |

Shakira

|- class="sinotico_divixion" ! colspan="2" style="background-color:#b6ccde" | Informasion xenerałi |- ! Nòme vero |Shakira Isabel Mebarak Ripoll |- ! Nasùo/a |2 de febraro 1977, Barranquilla |-

|-

|- ! In atività dal |1991 |- ! Xenere muxicałe | Pop
Pop latino
Dance
Dancs Pop |- ! Eticheta discografega | Sony BMG
Epic |- ! Strumento | voxe |- ! Atività prinsipałe |cantautrise |-

|- class="sinotico_divixion"

|-

|-

|- class="sinotico_divixion" ! colspan="2" style="background-color:#b6ccde;" | Discografia |- ! Àlbun publicai |13 |- ! Studio |8 |- ! Live |3 |- ! Racolte |2 |- class="sinotico_divixion" ! colspan="2" style="background-color:#b6ccde;" | Sito web |}

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, conossuda soło come Shakira (Barranquilla, Cołonbia, 2 de febraro 1977), ła xé 'na cantautrice cołonbiana nota a liveło internaçionałe, in atività da l'inissio dei ani novanta[1] e dedita prinçipalmente ai xènari pop e pop latino, sia in lingua inglese che in lingua spagnoła.

Fin 'desso, ła gà publicà 13 àlbun, el primo dei quałi xé stà Magia del 1991.[2][3]

Tra łe so' canson pì famose, ricordemo Whenever, Wherever, Hips Don't Lie, She Wolf, Sale el sol, Rabiosa e Waka Waka (This Time for Africa), ino dei mondiałi de bałon del 2010.[1][4]

El so' nome deriva dała paroła araba shukran, che vołe dire "grazie".[5]

DiscografiaModìfega

ÀlbunModìfega

  • 1991: Magia
  • 1993: Peligro
  • 1995 Pies descalzos
  • 1997 The Remixes
  • 1998 ¿Dónde están los ladrones?
  • 2000 MTV Unplugged
  • 2001 Laundry Service
  • 2002 Grandes Exitos
  • 2003 Laundry Service Limited Edition
  • 2004 Live and Off the Record
  • 2005 Fijación Oral Vol.1
  • 2005 Oral Fixation Vol. 2
  • 2006 Fijación Oral/Oral Fixation 2-Disc
  • 2007 Oral Fixation Tour
  • 2009 She Wolf/Loba
  • 2010 Sale El Sol/The Sun Comes Out

DvdModìfega

  • 2000 MTV Unplugged
  • 2002 VH1 Divas 2002
  • 2004 Live And Off The Record
  • 2005 En Vivo Y en Privado
  • 2007 Oral Fixation Tour

SingołiModìfega

NoteModìfega

  1. 1,0 1,1 cfr. Allmusic: Shakira - Biography
  2. cfr. Allmusic: Shakira - Discography
  3. cfr. Discogs: Shakira
  4. cfr. Allmusic: Shakira - Songs
  5. cfr. 8 notes: Biographies > Shakira

Altri projetiModìfega

So Commons ghe xé dei file multimediałi so Shakira

Cołegamenti esterniModìfega

Controło de autoritàVIAF (EN39572566 · ISNI (EN0000 0001 1625 2147 · Europeana agent/base/2595 · LCCN (ENno96055826 · GND (DE123507170 · BNF (FRcb13996123c (data) · BNE (ESXX1118929 (data) · NLA (EN40607201 · WorldCat Identities (ENno96-055826
Controło de autoritàVIAF (EN39572566 · ISNI (EN0000 0001 1625 2147 · Europeana agent/base/2595 · LCCN (ENno96055826 · GND (DE123507170 · BNF (FRcb13996123c (data) · BNE (ESXX1118929 (data) · NLA (EN40607201 · WorldCat Identities (ENno96-055826