Toto Cutugno

Salvatore "Toto" Cutugno (Fosdinovo, Masa Carara, 7 de lujo 1943) el xe un cantautore italian, dedito ai xèneri pop-mùxica lejèra e profesionalmente en atività da ƚa metà dei ani sesanta[1], prima come componente de vari grupi tra cui Ghigo e i Goghi, Toto e i Tati e i Albatros e dopo come soƚista.

Toto Cutugno
Nome veroSalvatore Cutugno
Toto Cutugno.jpg
Nasesto/a7 de lujo 1943 Fosdinovo
Paexe de orìxaneItałia
In atività dal1966-in atività
Xènaro muxicałePop
Mùxica lejèra
Instrumento/iVoxe
Chitara
Sasòfono
Atività prinsipałecantautore
Discografia
Albun18
Sito webhttp://www.totocutugno.it/
IMDB: nm0194045
Facebook: totocutugnoofficial Instagram: totocutugnoofficial Youtube: UCs5YAUCWPJ2MBg8uMoiaM9Q Spotify: 6elIiwc8OyeqKxXe2rmPXZ iTunes: 19107309 Musicbrainz: 5ae40d3f-e429-4baf-9fe9-bcdaa9c81f39 Songkick: 485664 Discogs: 215246 Allmusic: mn0000743992

El so' pì grande suceso internasionaƚe xe L'italiano.[1][2] Altre canson famoxe xe Gli amori, Azzurra malinconia, Donna, donna mia, Insieme: 1992 (canson vinçitriçe de l'Eurovision Song Contest 1990), Le mamme, Serenata, Solo noi (canson vinçitriçe de 'l Festival de Sanremo 1980), ecc.[1]

Inte 'l corso de ƚa so' cariera, el ga coƚaborà co vari artisti, tra cui Adriano Celentano.[1]

DiscografiaCànbia

ÀlbunCànbia

  • Albatros (1976)
  • Come ieri, come oggi, come sempre (1978)
  • La mia musica (1981)
  • L'italiano (1983)
  • Azzura malinconia (1986)
  • Voglio l'anima (1987)
  • Innamorata, innamorato, innamorati (1987)
  • Mediterraneo (1987)
  • Toto Cutugno (1990)
  • Insieme 1992 (1990)
  • Non è facile essere uomini (1992)
  • Voglio andare a vivere in campagna (1995)
  • Canzoni nascoste (1997)
  • Il treno va (2002)
  • Cantando (2004)
  • Come noi nessuno al mondo (2005)
  • Un falco chiuso in gabbia (2008)
  • I Miei Sanremo (2010)

NoteCànbia

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 http://biografieonline.it/biografia.htm?BioID=1661&biografia=Toto+Cutugno
  2. http://cinquantamila.corriere.it/storyTellerThread.php?threadId=CUTUGNO+Toto

Cołegamenti esterniCànbia


Controło de autoritàVIAF (EN85737910 · ISNI (EN0000 0000 7828 2555 · SBN (ITIT\ICCU\CFIV\148548 · Europeana agent/base/62730 · LCCN (ENno98023691 · GND (DE134353285 · BNF (FRcb138928951 (data) · BNE (ESXX900270 (data) · WorldCat Identities (ENno98-023691
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Toto_Cutugno&oldid=657446"