Toto Cutugno


Salvatore "Toto" Cutugno (Fosdinovo, Masa Carara, 7 de lujo 1943) el xe un cantautore italian, dedito ai xeneri pop-mùxica lejèra e profesionalmente in atività da ła metà dei ani sesanta[1], prima come componente de vari grupi tra cui Ghigo e i Goghi, Toto e i Tati e i Albatros e dopo come sołista.

Infotaula de personaToto Cutugno
Toto Cutugno.jpg
Biografia
Nasimento(it) Salvatore Cutugno Cànbia el vałor in Wikidata
7 de lujo del 1943 Cànbia el vałor in Wikidata (78 ani)
Fosdinovo (Itàlia) Cànbia el vałor in Wikidata
Dati personałi
Altri nomiToto Cutugno Cànbia el vałor in Wikidata
Atività
Ocupasion
Atività1966-in atività
ZènarePop Cànbia el vałor in Wikidata
VozeBarìtono Cànbia el vałor in Wikidata

Instrumento muxegałeVoxe
Chitara
Sasòfono
Targheta discogràfega
Àlbun18
Partesipante in
1990Eurovision Song Contest 1990 (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata
Repertòrio
Pop
Mùxica lejèra

Sito webtotocutugno.it Cànbia el vałor in Wikidata
IMDB: nm0194045
Facebook place: totocutugnoofficial Instagram: totocutugnoofficial Youtube: UCs5YAUCWPJ2MBg8uMoiaM9Q Spotify: 6elIiwc8OyeqKxXe2rmPXZ iTunes: 19107309 Musicbrainz: 5ae40d3f-e429-4baf-9fe9-bcdaa9c81f39 Songkick: 485664 Discogs: 215246 Allmusic: mn0000743992

El so' pì grande suceso internasionałe xe L'italiano.[1][2] Altre canson famoxe xe Gli amori, Azzurra malinconia, Donna, donna mia, Insieme: 1992 (canson vinçitriçe de l'Eurovision Song Contest 1990), Le mamme, Serenata, Solo noi (canson vinçitriçe del Festival de Sanremo 1980), ecc.[1]

Inte el corso de ła so' cariera, el ga cołaborà co vari artisti, tra cui Adriano Celentano.[1]

DiscografiaCànbia

ÀlbunCànbia

  • Albatros (1976)
  • Come ieri, come oggi, come sempre (1978)
  • La mia musica (1981)
  • L'italiano (1983)
  • Azzura malinconia (1986)
  • Voglio l'anima (1987)
  • Innamorata, innamorato, innamorati (1987)
  • Mediterraneo (1987)
  • Toto Cutugno (1990)
  • Insieme 1992 (1990)
  • Non ze facile essere uomini (1992)
  • Voglio andare a vivere in campagna (1995)
  • Canzoni nascoste (1997)
  • Il treno va (2002)
  • Cantando (2004)
  • Come noi nessuno al mondo (2005)
  • Un falco chiuso in gabbia (2008)
  • I Miei Sanremo (2010)

NoteCànbia

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 http://biografieonline.it/biografia.htm?BioID=1661&biografia=Toto+Cutugno
  2. http://cinquantamila.corriere.it/storyTellerThread.php?threadId=CUTUGNO+Toto Archivià il 17 de aprile 2015 in Internet Archive.

Cołegamenti esterniCànbia

Controło de autoritàVIAF (EN85737910 · ISNI (EN0000 0000 7828 2555 · SBN (ITIT\ICCU\CFIV\148548 · Europeana agent/base/62730 · LCCN (ENno98023691 · GND (DE134353285 · BNF (FRcb138928951 (data) · BNE (ESXX900270 (data) · WorldCat Identities (ENno98-023691
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Toto_Cutugno&oldid=1085026"