Sto articoło el xe scrito in vixentin
Aboso
Sta pajina so 'l argomento mùxica ła xè soło che n'aboso
Contribuissi a mejorarla secondo łe convenxion de Wikipedia  e i sujerimenti del projeto de riferimento
Toto Cutugno
Toto Cutugno
Informasion xenerałi
Nòme vero Salvatore Cutugno
Nasùo/a 7 de lujo 1943, Fosdinovo
Paexe d'orixene Itałia
In atività dal 1966-in atività
Xenere muxicałe Pop
Mùxica lejèra
Eticheta discografega
Strumento Voxe
Chitara
Sasòfono
Atività prinsipałe cantautore
Discografia
Àlbun publicai 18
Sito web

Salvatore "Toto" Cutugno (Fosdinovo, Masa Carara, 7 de lujo 1943) el xe un cantautore italian, dedito ai xèneri pop-mùxica lejèra e profesionalmente en atività da ƚa metà dei ani sesanta[1], prima come componente de vari grupi tra cui Ghigo e i Goghi, Toto e i Tati e i Albatros e dopo come soƚista.

El so' pì grande suceso internasionaƚe xe L'italiano.[1][2] Altre canson famoxe xe Gli amori, Azzurra malinconia, Donna, donna mia, Insieme: 1992 (canson vinçitriçe de l'Eurovision Song Contest 1990), Le mamme, Serenata, Solo noi (canson vinçitriçe de 'l Festival de Sanremo 1980), ecc.[1]

Inte 'l corso de ƚa so' cariera, el ga coƚaborà co vari artisti, tra cui Adriano Celentano.[1]

DiscografiaModìfega

ÀlbunModìfega

  • Albatros (1976)
  • Come ieri, come oggi, come sempre (1978)
  • La mia musica (1981)
  • L'italiano (1983)
  • Azzura malinconia (1986)
  • Voglio l'anima (1987)
  • Innamorata, innamorato, innamorati (1987)
  • Mediterraneo (1987)
  • Toto Cutugno (1990)
  • Insieme 1992 (1990)
  • Non è facile essere uomini (1992)
  • Voglio andare a vivere in campagna (1995)
  • Canzoni nascoste (1997)
  • Il treno va (2002)
  • Cantando (2004)
  • Come noi nessuno al mondo (2005)
  • Un falco chiuso in gabbia (2008)
  • I Miei Sanremo (2010)

NoteModìfega

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 http://biografieonline.it/biografia.htm?BioID=1661&biografia=Toto+Cutugno
  2. http://cinquantamila.corriere.it/storyTellerThread.php?threadId=CUTUGNO+Toto

Cołegamenti esterniModìfega