Mino Reitano


Beniamino "Mino" Reitano (Fiumara, 7 de diçenbre 1944 - Agrate Brianza, 27 de genaro 2009) l'é stà un cantautor itałian.

Infotaula de personaMino Reitano
Mino Reitano 1969.jpg
Biografia
Nasimento(it) Beniamino Reitano Cànbia el vałor in Wikidata
Eror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found.
Fiumara (RC) (Itàlia) Cànbia el vałor in Wikidata
MorteEror Lua: callParserFunction: function " [[Categoria" was not found. (64 ani)
Agrate Brianza (Itàlia) Cànbia el vałor in Wikidata
Càuxa de morteCàuze nadurałi Cànbia el vałor in Wikidata (Carcinoma del colon-retto (it) Traduzi Cànbia el vałor in Wikidata)
Formasion profesionałe
Supervizor dotorałe
Known by
Atività
Canpo de laoro
Ocupasion
Eror Lua: callParserFunction: function "

[[Categoria" was not found.

Atività1960-2008
ZènarePop Cànbia el vałor in Wikidata
Influense
Infuensa
Mision spasiałe
Instrumento muxegałevoxe
chitara
Targheta discogràfega
Àlbun24
Àlbun stùdio22
Àlbun dal vivo2
Àlbun compilation3
Òpare in rezalto
Sèrie
Filmografia
Papers destacats
Repertòrio
Mùxica lejera
Pop
Fameja
Fiołi
Fradełi
Zenitori

Sito webminoreitano.it Cànbia el vałor in Wikidata
IMDB: nm0718566
Musicbrainz: c753db8b-90b5-4cd0-ace8-7db40c52a396 Discogs: 461384

In cariera, el gaveva publicà oltre na ventina de àlbun.[1] Tra łe so canson pì famose, ricordemo Avevo un cuore (che ti amava tanto), Una chitarra, cento illusioni, Era il tempo delle more, Gente di Fiumara, Italia, ecc.[1][2]

BiografiaCànbia

Beniamino Reitano el zera nato a Fiumara, in Provincia de Regio Całabria, el 7 de diçenbre 1944.[1][2]

A l'inisio de i ani sesanta, el se gaveva trasferìo a Anburgo, in Xermania, dove che el se exibiva inte ła famoxa via ciamà Reeperbahn.[2]

Inte el 1988 el gaveva parteçipà al Festival de Sanremo co el brano Italia, che in seguito el sarìa diventà uno de i so cavałi de bataja.[3]

El xe morto el 27 de genaro 2009 a 64 ani par un tumore a l'intestin.[1][2][4]

DiscografiaCànbia

ÀlbunCànbia

  • 1969 - Mino canta Reitano (Ariston Records, AR 10031)
  • 1971 - L'uomo e la valigia (Durium, ms AI 77266)
  • 1972 - Ti amo tanto tanto (Durium, ms AI 77296)
  • 1973 - Partio par amore (Durium, ms AI 77322)
  • 1974 - Tutto Mino (Durium, ms AI 77338)
  • 1975 - Dedicato a Frank (Durium, ms AI 77361)
  • 1976 - Omaggio alla mia terra (Durium, ms AI 77376)
  • 1976 - I miei successi (Ariston Records)
  • 1976 - Sogno d'amore (Durium, ms AI 77388)
  • 1980 - Ok mister (Mister, MRL 1001)
  • 1980 - Le più belle canzoni par bambini (Mister, SM 702)
  • 1981 - Omaggio a Napoli (Mister, MRL 1002)
  • 1985 - Isole d'amore (Five Record, FM 13542)
  • 1986 - I cantautori (Five Record, FM 13564)
  • 1987 - Questo uomo ti ama (Five Record)
  • 1990 - Vorrei (Mino Reitano)|Vorrei (Fonit Cetra)
  • 1992 - Ma ti sei chiesto mai (Fonit Cetra, MFLP 020)
  • 1991 - Mino Reitano Story (Air Plane, APCD 2002)
  • 1994 - Canne al vento (album) (BMG)
  • 1996 - Il meglio - Dal vivo (DV More Record, DV 2027)
  • 1999 - Musica tua - i Grandi Successi
  • 2000 - Flashback - i Grandi successi originali
  • 2002 - La mia canzone...le mie canzoni (Cassiopea Music, CAS 507630 2)
  • 2004 - Il meglio - Dal vivo (DV More Record, DV 6744)

SìngołiCànbia

  • 1961 - Tu sei la luce/Non sei un angelo
  • 1963 - Robertina Twist/Nun te ne andà (Euterpe, C. P. 103; Beniamino con il complesso Franco Reitano & His Brothers)
  • 1963 - Twist Time/Silvanetta (Euterpe, C. P. 104; Beniamino con il complesso Franco Reitano & His Brothers)
  • 1964 - Der Großmogul Von Istanbul/Du Bist Groß Bei Mir Im Kommen (Telefunken, U 55797; Allemagne)
  • 1966 - La fin di tutto/Il nostro tempo (Dischi Ricordi, SRL 10.441)
  • 1967 - Non prego par me/Io farò la mia parte (Dischi Ricordi, SRL 10.448)
  • 1967 - Hai già sofferto tanto/Quando cerco una donna (Dischi Ricordi, SRL 10.457)
  • 1967 - Avevo un cuore (che ti amava tanto)/Liverpool addio (Ariston Records, AR 0231)
  • 1968 - Una chitarra, cento illusioni/Par un uomo solo (Ariston Records, AR 0281)
  • 1969 - Daradan/Ho giocato a fare il povero (Ariston Records, AR 0310)
  • 1969 - Meglio una sera (piangere da solo)/Non aver nessuno da aspettare (Ariston Records, AR 0311)
  • 1969 - Gente di Fiumara/Fantasma biondo (Ariston Records, AR 0328)
  • 1970 - 100 colpi alla tua porta/Questa voce non ze mia (Ariston Records, AR 0355)
  • 1970 - Ricordo il profumo dell'erba/Questo amore (Ariston Records, AR 0373)
  • 1970 - La pura verità/Bocca rossa (Durium, Ld A 7700)
  • 1971 - L'uomo e la valigia/Ma perché... (Durium, Ld A 7705)
  • 1971 - Una ferita in fondo al cuore/La pura verità (Durium, Ld A 7710)
  • 1971 - La leggenda di Tara Poki / E sì ... vado avanti così (Durium, Ld A 7717)
  • 1971 - Era il tempo delle more/Nella mia mente la tempesta (Durium, Ld A 7720)
  • 1971 - Apri le tue braccia e abbraccia il mondo/Lasciala stare (Durium, Ld A 7740)
  • 1972 - Ciao vita mia/Il mio silenzio (Durium, Ld A 7744)
  • 1972 - Stasera non si ride e non si balla/Un dì importante (Durium, Ld A 7755)
  • 1972 - L'amore ze un aquilone/Era un dì qualunque (Durium, Ld A 7775)
  • 1972 - Calabria mia/Micu sarabanda (Durium, Ld A 7778)
  • 1972 - Cuore pellegrino/Cavaliere (Durium, Ld A 7793)
  • 1973 - Tre parole al vento/Io lavoro ogni dì (Durium, Ld A 7807)
  • 1973 - L'abitudine/La nasconderei (Durium, Ld A 7823)
  • 1973 - Se tu sapessi amore mio/Io sto con te, tu stai con me (Durium, Ld A 7836)
  • 1974 - Innamorati/Vangelo 2000 (Durium, Ld A 7840)
  • 1974 - Amore a viso aperto/Luci bianche luci blu (Durium, Ld A 7844)
  • 1974 - L'amore ha detto addio/My compare (Durium, Ld A 7869)
  • 1974 - Dolce angelo/Key (Durium, Ld A 7873)
  • 1974 - Insieme noi/Tu mi manchi (Durium, Ld A 7874)
  • 1975 - ...E se ti voglio/Par una sigaretta (Durium, Ld A 7881)
  • 1975 - Terre lontane/Profumi d'amore (Durium, Ld A 7892)
  • 1976 - Quelli che si amano/Che sentimento (Durium, Ld A 7915)
  • 1976 - Quelli che si amano/Un'auto che va (Durium, Ld A 7916)
  • 1976 - Sogno/Tu, dolcemente (Durium, Ld A 7946)
  • 1977 - Innocente tu/Ora c'è Patrizia (Durium, Ld A 7975)
  • 1978 - Vivere insieme/Cerco amore (Eleven, EL 70)
  • 1978 - Keko il tricheco/Va il cow-boy (Eleven, EL 77)
  • 1979 - Piccola donna/I tuoi silenzi (Eleven, EL 85)
  • 1979 - Batticuore/Piccola donna (Eleven, EL 88)
  • 1980 - Fammi volare/Che sentimento (Mister, ML 01/80)
  • 1981 - Lettera a Pinocchio/Flauto dolce (Mister)
  • 1981 - Io ti amerò/Che bella sera (Mister, MR A 101)
  • 1981 - Alè Reggina/Un'ora par voi (Mister)
  • 1981 - Bronzi di Riace/Una storia da scordare (Mister)
  • 1982 - Ti amo davvero/Amore mio (Mister, MR A 118)
  • 1983 - Innamorarsi ze stato facile/Elisa (Mister)
  • 1984 - Storia d'amore par due/M'innamoro un po (Five Record, FM 13048)
  • 1984 - È lunedì/Key (Kicco, k63002)
  • 1985 - Eloise (Five Record)
  • 1988 - Italia/Italia (instrumental) (Yep, YNP 995)
  • 1990 - Vorrei/Vivere (Fonit Cetra)

NoteCànbia

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Mino Reitano su Discogs
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 Mino Reitano su Biografie Online
  3. Sanremo 1988 su Hit Parade Italia
  4. L'almanacco del 27 gennaio 2020 su Info Cilento

Altri projetiCànbia

Linganbi forestiCànbia

Controło de autoritàVIAF (EN65265653 · ISNI (EN0000 0001 1557 0020 · El vałore SBLV091685 de SBN no el xe mija bon. · Europeana agent/base/26798 · LCCN (ENn78061294 · GND (DE134495160 · BNF (FRcb16557882z (data) · BNE (ESXX1657855 (data) · WorldCat Identities (ENn78-061294
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Mino_Reitano&oldid=1059190"